Kesän talkootunnelmia

11.8.2019

Elixiria Sportilla on hieno mahdollisuus tehdä talkoita Ilveksen miesten edustusjoukkueen peleissä Tampereella. Huhtikuusta alkaen talkoolaiset ovat ahkeroineet peleissä hyvällä meiningillä. Kesän aikana kävimme jututtamassa talkoolaisia ja talkoovastaavaamme.

Ilta on lämmin ja perinteikäs, Tammelan stadionin ilmapiiri on positiivisen sähköinen. VIP-katsomossa Elixirian voimistelijoiden vanhemmat Ari Karppinen, Ida Nikkola ja Terhi Kenkkilä hoitavat sujuvan näköisesti anniskelua. Heillä on jo aiempaa kokemusta muutamista peleistä, joten saamme roiman kokemuksen höystämät mielipiteet talkoilusta.

Miten menee?

Tänään on myyty hyvin, perheitä on paljon liikkeellä ja katsomot melko täynnä. Mitään hirveää ruuhkaa ei ole ollut, mutta sen verran että ollaan pysytty aktiivisina.

Mitäs tykkäätte talkoilusta? 

Mukavaa ja rentoa hommaa. Parasta on ehkä se, että ihmiset on hyvällä tuulella, tykkäävät vähän jutella ja vitsailla eikä kenelläkään ole kiire, vaikka olisi pieni jonokin. Tästä näkee kivasti peliäkin, urheilevien nuorten menoa on aina kiva seurata.

Onhan tämä mukava tapa viettää omaa aikaa, vähän erilaista kuin töissä tai kotona. Lapsille on tärkeä signaali, että vanhemmat osallistuvat harrastuksen tukipuuhiin. Tässä samalla tutustuu luontevasti myös muihin vanhempiin, joita ei muuten ehkä näkisi kun lapset voimistelevat eri joukkueissa.

Homma ei ole vaikeaa ja järkkärit huolehtivat turvallisuudesta. Ekakertalaiset löytävät kokeneen parin ja isätkin tuntuvat viihtyvän hyvin näissä talkoissa.

Mitä ajattelette siitä, että talkoiden tuotto menee seuralle eikä lapsen joukkueelle?

Käytän mielummin omaa aikaa tukeakseni kuin maksan ylimääräistä kausimaksuissa. On myös kiva kun talkoot eivät ole velvoite, vaan jokainen saa tehdä sen mitä voi omien voimavarojen ja aikataulujen puitteissa.

Hyvä, että rahat menee seuralle. Meille on erittäin merkityksellistä, että voimistelijoiden olosuhteisiin on panostettu ja ymmärrämme, että investoinnit ovat olleet isoja. Ei tuntuisi oikealta, että perustajajäsenet maksaisivat kaiken yksin, kun ovat kuitenkin muutenkin tehneet valtavan työn kaiken suunnittelussa ja ottaneet isoja riskejä. Siksi iloitsen, että voimistelijoita tuli seuraan heti paljon.

Miksi olet ottanut vastuun Elixirian talkoohommista, Mirva Toivonen?

Minulle on sydämen asia, että tamperelaisten joukkuevoimistelijoiden harjoitusolosuhteita saadaan parannettua. Nautin siitä, että voin tehdä jotakin asian hyväksi. Tykkään talkoilla itsekin aina mahdollisuuksien mukaan, koska peleissä on rento tunnelma ja tämä on kivaa vastapainoa työlleni. 

Onko talkoisiin vaikea saada riittävästi väkeä?

Ei ole, tähän mennessä on saatu tavoitemäärät ihmisiä kasaan. Nyt kun voimistelutoiminta on lähtenyt kunnolla käyntiin ja ehdimme vielä tiedottamaan kaikkia talkoilumahdollisuudesta niin tilanne vain helpottuu. Kyselen porukkaa mukaan ja tiedotan tavoitteiden etenemisestä WhatsApp-ryhmässä. Meillä on hyvä porukkahenki, toisinaan jopa liikutun osallistujien aktiivisuudesta. Olen yllättynyt positiivisesti siitä, että esteen sattuessa siitä ilmoitetaan heti ja jotkut ovat jopa pyytäneet toisen talkoolaisen tilalleen. Se helpottaa siinä mielessä, että pidän kirjaa osallistuneista, jotta seura saa talkookorvaukset oikein.

Tiedossa olevat pelit:

16.8.

27.8. 

31.8

5.9. (maaottelu)

8.9. (maaottelu)

 

Jos haluat mukaan Ilvestalkoisiin tai osallistua muulla tavoin, ideat ja ilmoittautumiset voi lähettää seuran sivujen kautta Seuratoimijaksi-lomakkeen täyttämällä tai laittamalla viestiä hallituksemme talkoo- ja jojovastaava Mirva Toivoselle.

Mirva Toivonen: 040 485 1679