Ympäristö

Toimimme kestävästi myös tulevia sukupolvia kohtaan.

(Suomen Olympiakomitea, 2023)⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Elixiria Sportissa ympäristön ja ilmaston huomioiminen lähtee pienistä, mutta merkittävistä teoista. Seurassa uskotaan konkreettisiin ja aitoihin ekoloisesti fiksuihin valintoihin.

  • Harrastajia kannustetaan kimppakyytien järjestämiseen sekä Tampereen kattavan julkisen liikenteen käyttämiseen. Kevään ja syksyn välillä järjestetään haasteita ja kilpailuja, joilla kannustetaan harrastajia kulkemaan arjessa hiilineutraalein kulkuneuvoin jalan tai pyörällä. Ekologisen näkökulman lisäksi tämä lisää harrastajien liikkumisen monipuolisuutta.
  • Kilpailuihin ja leireille kuljetaan yhteiskuljetuksilla. Kyydeissä kulkevat paikkojen riittäessä myös naapuriseurojen harrastajat.
  • Elixiria Centeriä kalustettaessa osa tavaroista on hankittu second hand -periaatteella luoden vanhasta uutta. Nykyään päivityksiä tehtäessä kartoitetaan myös lähialueen käytetyt tavarat. Vastaavasti Elixiria Sport tarjoaa omia vailla käyttöä olevia tavaroitaan eteenpäin muille toimijoille. 
  • Seuran harjoitusvarusteille on luotu oma sosiaalisen median kirpputorikanava, jonka avulla esimerkiksi pieneksi tai muutoin ylimääräiseksi jääneet harjoitusvarusteet löytävät uudet omistajat. Tekstiilien kierrätystä tehdään seurassa myös käyttämällä samoja kilpailupukuja useampana kilpailukautena peräkkäin - myös jopa seurarajat ylittäen. 
  • Tapahtumia järjestettäessä ruokailuissa otetaan huomioon osallistujamäärät ja pyritään estämään syntyvää hävikkiä monin eri keinoin. Mahdollinen ylijäänyt syömäkelpoinen ruoka laitetaan kiertämään seuratoiminnassa mukana oleville ja esimerkiksi sosiaalisen median ryhmiä hyödyntäen.