Reilu kilpailu

Urheilemme reilusti ja puhtaasti.

(Suomen Olympiakomitea, 2023)

Kannustaminen ja yhteisöllisyys

Urheiluun kuuluvat niin onnistumiset kuin pettymyksetkin. Elixiria Sportissa voimistelijoita tukijoukkoineen kasvatetaan kunnioittamaan ja kannustamaan kilpakumppaneita tuloksista riippumatta. Seurassa viestitään eteenpäin etenkin kilpailukausien kynnyksellä asianmukaisesta katsomokäyttäytymisestä sekä omien kilpailutuloksien vastaanottamisesta. Harrastajille korostetaan myös muita kuin tuloksiin perustuvia onnistumisia.

Antidoping

Elixiria Sportin kilpailutoiminnassa mukana olevaa jäsenistöä sitoo Suomen antidopingsäännöstö sekä Voimisteluliiton antidopingohjelma. Antidoping-perehdytys aloitetaan harrastajille sekä heidän huoltajilleen voimistelijoiden siirtyessä yli 12-vuotiaiden kilpailusarjoihin.

Ensimmäiset toimenpiteet ovat antidopingin sekä kilpailumanipulaation käsitteisiin tutustuminen seuran yhteisissä tilaisuuksissa sekä Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen suorittaminen kerran vuodessa. Huoltajille ja voimistelijoille tuodaan tutuksi ILMO sekä KAMU-nettisivustot.

Voimisteluliiton leiritykseen kuuluvat joukkueet saavat perehdytystä aiheeseen myös leirillä tapahtuvan koulutuksen kautta.