Joukkuevoimistelu

Joukkuevoimistelu on yksi Suomen Voimisteluliiton kahdeksasta voimistelulajista. Joukkuevoimistelussa yhdistyvät upealla tavalla liikkeiden virtaavuus, urheilullisuus ja taiteellisuus. Tuhansien harjoitustuntien tulos näyttäytyy katsojille parhaimmillaan täydellisen hiottuna kokonaisuutena, jossa liikekieli, musiikki ja puvut kertovat tarinaa ja luovat katsojille ainutlaatuisen kokemuksen.

Joukkuevoimistelun muista voimistelulajeista erottaa kauniisti virtaavat vartalonliikkeet kuten aallot ja vauhtiheitot. Vartalonliikkeissä korostuvat dynamiikan ja tempon vaihtelut sekä liikkeen jatkuvuus liikkeestä toiseen. Lisäksi keskeisiä elementtejä ovat erilaiset hypyt ja tasapainot.

Alunperin joukkuevoimistelu on saanut alkunsa suomalaisesta naisvoimistelusta, mutta 2000-luvulla se on levinnyt kansainväliseksi huippu-urheilulajiksi. Vuodesta 2000 alkaen lajissa on kilpailtu MM-tasolla ja Suomi on yksi joukkuevoimistelun menestyneimpiä maita yhdessä Venäjän kanssa. Joukkuevoimistelun kansainvälinen lajiliitto on IFAGG, International Federation of Aesthetic Group Gymnastics.

Joukkuevoimistelu on määrältään kivunnut Voimisteluliiton suurimmaksi voimistelulajiksi. Joukkuevoimistelu kehittää monia fyysisiä ominaisuuksia kuten liikkuvuutta, nopeutta, voimaa, koordinaatiota sekä lihashallintaa ja kestävyyttä. Nämä ominaisuudet yhdessä erilaisten taito-ominaisuuksien kanssa luovat joukkuevoimistelusta monipuolisen ja haastavan lajin, jota voi harrastaa monella eri tasolla.